Käsiala syntyy aivoissa

Käsiala syntyy aivoissa ja heijastaa kirjoittajan psyykeä, sielun liikkeitä, sekä antaa tietoa hänen fyysisistä toiminnoistaan ja hyvinvoinnistaan. Grafologia on psykologiaa lähellä oleva menetelmä, jonka avulla voidaan selvittää ihmisen käyttäytymistä sekä arkipäivän tiedostetulta tasolta sekä syvemmältä tiedostamattomalta tasolta. Käsiala on taitavalle grafologille paljastava tutkimuskohde, ja harhauttaminen kirjoitustyyliä muuttamalla on erittäin vaikeaa.

Grafologi tutkii käsialasta muun muassa kirjoituksen kokoa, rytmiä, painoa, viistoutta, viivan laatua, sanojen liittymistä toisiinsa, kirjainten korkeuseroja, rivien muotoja ja suuntia sekä yksittäisten kirjainten muotoutumista. Itse olen saanut parhaan neuvoni tärkeimmältä opettajaltani grafologi Osmo Oksaselta. Hän muistutti aina, että grafologin pitää päästä symbolitasolta tulkintaan eli pystyä tekemään päätelmiä kokonaisuuden perusteella, ei yksittäisten havaintojen.

Miten grafologiaan pätevöidytään?

Grafologeilla ei ole virallista tutkintojärjestelmää, jonka avulla olisi helppo arvioida heidän pätevyyttänsä. Kukin grafologi on saanut oppinsa kirjallisuudesta, kursseilta ja opintopiireistä sekä analyyseja tehden. Epävirallisesta asemasta huolimatta grafologiassa ei ole kyse hetken muotivirtauksesta: kiehtova käsialantutkimus tunnettiin antiikin Roomassa ajanlaskumme alussa ja nykyaikainen grafologian tutkimus aloitettiin 1600-luvun Ranskassa.

Itse löysin ensimmäisen grafologian kirjani 13-vuotiaana, ja vaikka en asiasta vielä paljoa ymmärtänyt, jokin kiehtoi hurjasti. Kävin sittemmin grafologian kursseja ja hankin innokkaana harrastajana kaikki alan kirjat, jotka käsiini sain. Suomen grafologisessa yhdistyksessä osallistuin pienryhmätyöskentelyyn, jossa harjoiteltiin käsialan analysointia. Toimin yhdistyksessä sihteerinä usean vuoden, järjestin yhdistykselle luentotilaisuuksia, jossa oli ulkopuolisia luennoitsijoita sekä pidin oman työpaikkani lehdessä grafologian palstaa. Parhaan oppini olen saanut maineikkaalta, jo nyt edesmenneeltä Osmo Oksaselta, jonka pienryhmässä harjoittelin käsialan tulkintaa kolme vuotta.

Voit tutustua tekemiini esimerkkianalyyseihin sivulla Symboleista tulkintaan.

Grafologiset palvelut

Moremea tarjoaa grafologisia pika-analyyseja sekä syvemmälle meneviä grafologisia luonnekuvauksia.

Grafologinen pika-analyysi:
Suullinen tai kirjallinen tulkinta käsialasta. Hinta 39 €.

Grafologinen luonnekuvaus:
Sisältää kirjallisen luonnekuvauksen. Toimitusaika 2-3 viikkoa. Hinta 490 €.

Hinnat sisältävät alv:n 24 %.

Yrityksille räätälöidyt grafologian palvelut

Rekrytointi:
Grafologia on joissain tilanteissa korvaamaton apu rekrytoinnissa. Lue lisää kohdasta Rekrytointi.

Asiakasillat:
Jotain erilaista asiakasiltaanne! Esimerkiksi yhteinen johdanto grafologiaan ja jatkoksi yksilölliset pika-analyysit.

Ota yhteyttä, niin rakennetaan teidän yrityksellenne sopiva ratkaisu.